Mercedes-Benz

Citan Tourer Poslovno vozilo

Citan Tourer: heroj grada.

Robustan, fleksibilan, ekonomičan i savršeno prilagođen brojnim izazovima grada: Citan Tourer, Vaše kompaktno kombi vozilo za najviše 7 osoba1 .

U pogledu ekonomičnosti, Citan je dobitak u svakom slučaju: njegovi efikasni motori sa BlueEFFICIENCY tehnologijom2 i potrošnjom počev od 4,3 l/100 km3, visok stepen dostupnosti sa dugim intervalima održavanja4 kao i atraktivni uslovi i usluge5 čuvaju Vaš budžet. A kako biste bezbedno stigli na cilj, Citan smo opremili sistemom ADAPTIVE ESP® sa dragocenim dodatnim funkcijama, kao i efikasnim disk kočnicama i ugradili do 6 vazdušnih jastuka.

Zahvaljujući udobnim sedištima, fino podešenom oslanjanju sa vešanjem na pojedinačnim točkovima, kao i opcionim menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT6, Citan je u vožnji komforan, agilan i okretan. Odlikuje se izuzetnom fleksibilnošću, na primer sa 2 pojedinačna sedišta u 2. redu pozadi, što ga čini vozilom sa 7 sedišta1. Ili sa sklopivim naslonima sedišta u zadnjem delu vozila, čijim sklapanjem se brzo i lako može stvoriti veliki tovarni prostor.

Varijante karoserije

Fleksibilna transportna rešenja su mu jača strana.

Citan možda neće preuzeti na sebe Vaš posao, ali ga može olakšati, bez obzira na delatnost koju obavljate. Zahvaljujući svestranosti i prilagodljivosti, novi Mercedes-Benz Citan daje odgovore za čitav niz raznih uslova koje gradsko dostavno vozilo mora ispuniti.

  • Dostupan u dve varijante različite dužine: „dugoj“ (4321 mm) sa međuosovinskim rastojanjem od 2697 mm i „ekstra-dugoj“ sa međuosovinskim rastojanjem od 3081 mm
  • Dužina putničkog prostora iznosi do 2137 mm, a visina tovarnog prostora iznosi 1255 mm
  • Zapremina tovarnog prostora iznosi 3500 litara, a nosivost se kreće od 525 kg do 715 kg
  • Dozvoljena bruto masa vozila (GVW) do maksimalno 2,2 tone
  • Bogata ponuda motora
  • Brojni elementi serijske i dodatne opreme za razne poslove i delatnosti

Tovarni prostor

Za velike planove treba puno prostora.

Sa fleksibilnim rešenjem za tovarni prostor Citan Tourer nudi puno mesta za putnike i tovar. Kombinacija preklopive zadnje klupe i preklopivog suvozačevog sedišta omogućava povećanje dužine tovarnog prostora za 2,8 m.

Serijska desna klizna vrata omogućavaju jednostavan pristup putničkom prostoru. Opciono su dostupna i leva klizna vrata. Kako bi i utovar i istovar bili podjenako praktični, Citan je opremljen podiznim vratima tovarnog prostora koja se otvaraju pod uglom od 90 stepeni ili se uz doplatu može naručiti sa zadnjim vratima koja uključuju grejače zadnjeg prozora i sistem pranja stakala za bolju vidljivost.

Tovar se može učvrstiti za serijske ušice u podu putničkog i tovarnog prostora.

Zaštićen prtljažni prostor

Opciono dostupni prekrivač tovarnog prostora sastoji se od dva pokretna dela koji pokriva ceo tovarni prostor. Može se podesiti u tri položaja. Pokrov tovarnog prostora štiti stvari od sunčeve svetlosti i znatiželjnih pogleda.

Kombi vozila prevoze razne stvari.

Uz doplatu dostupni krovni nosači omogućavaju prevoz tovara na krovu, a sastoje se od dva osnovna nosača i dva poprečna aluminijumska nosača ugrađena u njih. Ako se pravilno rasporedi na oba poprečna nosača (svaki ima nosivost od 40 kg), može se prevoziti tovar težine do 80 kg. Osim toga, ako se bočni nosači postave poprečno, krovni nosači se mogu koristiti kao krovni nosač. Kapacitet mesta za prevoz stvari može se povećati pomoću krovne kutije.

Vrata

Jednostavan ulazak i izlazak

Serijska desna vrata i opciono  dostupna leva klizna vrata opremljena ventilacionim prozorom i širokom stepenicom za ulaz omogućavaju jednostavan ulazak i izlazak. Klizna vrata se otključavaju pomoću ključa vozila, a otvaraju se povlačenjem prema zadnjem delu vozila dok se ne fiksiraju.

Prozori se otvaraju i zatvaraju pomoću tastera za električno pokretanje prozora dostupnih uz doplatu. Na vozačevoj strani je dovoljno nakratko pritisnuti taster za otvaranje i zatvaranje prozora. Vozač osim toga može blokirati zadnje prozore (funkcija zaključavanja za zaštitu dece).

Praktičan utovar i istovar

Za lakši utovar i istovar Citan Tourer serijski je opremljen ostakljenim poklopcem tovarnog prostora. Podizna vrata se otvaraju prema gore pod uglom od oko 90 stepeni pomoću kvake smeštene iznad registarske tablice. Sistem grejanja i pranja zadnjeg prozora omogućavaju dobru vidljivost.

Umesto serijskih podiznih vrata tovarnog prostora Mercedes-Benz može Citan opremiti uz doplatu dostupnim zadnjim vratima opremljenim sistemom za brisanje i pranje.

Sedišta

Citan oduševljava udobnošću

Uz maksimalno sedam privlačnih sedišta sa prijatnim presvlakama Citan Tourer stvara optimalne uslove za dobro i sigurno putovanje. Crne navlake od „Lima“ tkanine prijatne su za kožu,  jednostavne za održavanje i otporne na prljanje.

Vozačevo sedište se može prilagoditi individualnim potrebama podešavanjem po dužini i (opciono) visini. Različite mogućnosti podešavanja omogućavaju vozaču da zauzme udoban položaj za vožnju.

Suvozačevo sedište podešava se po dužini uz podešavanje naslona sedišta za izvanrednu udobnost sedenja. Naslon suvozačevog sedišta može se preklopiti kako bi se dužina tovarnog prostora povećala do 2,8 m.

Prednja sedišta se uz doplatu mogu opremiti funkcijom grejanja sedišta.

Serijska trostruka klupa u modelu Citan Crewbus Tourer preklapa se u odnosu od 1/3 do 2/3, što omogućava prevoz većih predmeta.

Citan ima sve što očekujete od gradskog dostavnog vozila sa Mercedesovom zvezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.