Mercedes-Benz

Citan Tourer Putničko vozilo

Zna, koje stvari su bitne u životu.

Svakodnevica i slobodno vreme pred nas stavljaju mnogobrojne zadatke – Citan Tourer ima inteligentno rešenje za to: sa najviše 7 sedišta1, 2 dužine vozila, varijabilnim konceptom prostora i individualnim opcijama opreme.

Potrošnja počev od 4,3 l/100 km2 i BlueEFFICIENCY tehnologija3 čuvaju Vaš budžet i životnu sredinu. Dugi intervali održavanja do 40.000 km pokazuju koliko je malo zahtevan i pouzdan. A kako biste na putu bili bezbedni, Citan smo opremili sistemom ADAPTIVE ESP® sa dragocenim dodatnim funkcijama, kao i efikasnim disk kočnicama i ugradili do 6 vazdušnih jastuka.

Zahvaljujući udobnim sedištima, fino podešenom oslanjanju sa oslanjanjem na pojedinačnim točkovima, kao i opcionim menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT4, Citan je u vožnji komforan, agilan i okretan. Odlikuje se izuzetnom fleksibilnošću, na primer, sa 2 pojedinačna sedišta u 2. redu pozadi, što ga čini vozilom sa 7 sedišta5. Ili sa sklopivim naslonima sedišta u zadnjem delu vozila, čijim sklapanjem se brzo i lako može stvoriti veliki tovarni prostor.

Citan ima sve, što možete da očekujete od kompaktnog kombija sa Mercedes zvezdom. Otkrijte njegove prednosti tokom jedne probne vožnje. Mercedes-Benz kombi vozila. Born to run.

Varijante karoserije

Fleksibilna transportna rešenja su njegova snaga.

Citan možda neće preuzeti na sebe Vaš posao, ali ga može olakšati, bez obzira na Vašu delatnost. Zahvaljujući svestranosti i prilagodljivosti, novi Mercedes-Benz Citan je pravi odgovor na čitav niz raznih uslova koje gradsko dostavno vozilo mora ispunjavati.

  • Tri različite dužine vozila: ”Dugi” (4321 mm) sa međuosovinskim rastojanjem od 2697 mm i ”Ekstra dugi” (4705 mm) sa međuosovinskim rastojanjem od 3081 mm
  • Dužina prtljažnika do 2137 mm i visina prtljažnika od 1255 mm
  • Sa zapreminom tovarnog prostora do 3500 litara i nosivosti koja se kreće od 525 kg do 715 kg
  • Maksimalna dozvoljena bruto masa vozila (GVW) do 2,2 tone
  • Bogata ponuda motora
  • Brojni elementi serijske i dodatne opreme za mnogobrojne delatnosti

Tovarni prostor

Za velike planove treba puno prostora.

Sa fleksibilnim rešenjem za tovarni prostor Citan Tourer nudi puno mesta za putnike i tovar. Kombinacija preklopne zadnje  klupe i preklopnog suvozačevog sedišta omogućava povećanje dužine tovarnog prostora za 2,8 m

Serijska desna klizna vrata omogućavaju jednostavan pristup putničkom prostoru. Opciono su dostupna i leva klizna vrata. Kako bi i utovar i istovar bili podjenako praktični, Citan je opremljen podiznim vratima tovarnog prostora koja se otvaraju pod uglom od 90 stepeni ili se uz doplatu može naručiti sa zadnjim vratima koja uključuju grejače zadnjeg prozora i sistem pranja stakla za bolju vidljivost.

Tovar se može učvrstiti za serijske ušice u podu putničkog i tovarnog prostora.

Zaštićen prtljažni prostor

Opciono dostupni prekrivač tovarnog prostora sastoji se od dva pokretna dela koji pokriva ceo tovarni prostor. Može se podesiti u tri položaja. Pokrov tovarnog prostora štiti stvari od sunčeve svetlosti i znatiželjnih pogleda.

Kombi vozila prevoze razne stvari.

Uz doplatu dostupni krovni nosači omogućavaju prevoz tovara na krovu, a sastoje se od dva osnovna nosača i dva poprečna aluminijumska nosača ugrađenih u njih. Ako se pravilno rasporedi na oba poprečna nosača (svaki ima nosivost od 40 kg), može se prevoziti teret težine do 80 kg. Osim toga, ako se bočni nosači postave poprečno, krovni nosači se mogu koristiti kao krovni nosač. Kapacitet mesta za prevoz stvari može se povećati pomoću krovne kutije.

Vrata

Jednostavan ulazak i izlazak

Serijska desna vrata i opciono dostupna leva klizna vrata opremljena ventilacionim prozorom i širokom stepenicom za ulaz omogućavaju jednostavan ulazak i izlazak. Klizna vrata se otključavaju pomoću ključa vozila, a otvaraju se povlačenjem prema zadnjem delu vozila dok se ne fiksiraju.

Prozori se otvaraju i zatvaraju pomoću tastera za električno pokretanje prozora dostupnih uz doplatu. Na vozačevoj strani je dovoljno nakratko pritisnuti taster za otvaranje i zatvaranje prozora. Vozač osim toga može blokirati zadnje prozore (funkcija zaključavanja za zaštitu dece).

Praktičan utovar i istovar

Za lakši utovar i istovar Citan Tourer serijski je opremljen ostakljenim poklopcem tovarnog prostora. Podizna vrata se otvaraju prema gore pod uglom od oko 90 stepeni pomoću kvake smeštene iznad registarske tablice. Sistem grejanja i pranja zadnjeg prozora omogućavaju dobru vidljivost.

Umesto serijskih podiznih vrata tovarnog prostora Mercedes-Benz može Citan opremiti uz doplatu dostupnim zadnjim vratima opremljenim sistemom za brisanje i pranje.

Sedišta

Udobna sedišta za najviše 7 osoba.

Takođe, i u prostoru za putnike Citan Tourer vozila putovanje je ugodno: red sa tri sedišta deluje uverljivo sa tri naslona podesiva po visini i sigurnosnim pojasevima sa pričvršćivanjem u tri tačke na svim mestima. Ukoliko je potreban veći tovarni prostor za prevoz većih predmeta, može da se sklopi u odnosu 1/3 prema 2/3. Tako Citan Tourer u potpunosti ostvaruje fleksibilne mogućnosti utovara.

U ekstra dugačkoj varijanti Citan Tourera ima prostora za čak 7 osoba. Oba pojedinačna sedišta levo i desno u 2. redu zadnjih sedišta u prostoru za putnike već spadaju u serijsku opremu. Mogu da se pomeraju do 13 cm u uzdužnom smeru, imaju naslone za glavu koji su podesivi po visini i sigurnosne pojaseve sa pričvršćivanjem u tri tačke. Nasloni sedišta mogu da se sklope, dok se cela sedišta mogu rasklopiti i skinuti, kada je potreban dodatan tovarni prostor.