Mercedes-Benz

Nova A-Klasa.

Limuzina. Sada i kao A-Klasa.

Jedan od najklasičnijih oblika automobila sad je i jedan od najmodernijih. Nova A-Klasa Limuzina interpretira trodelni oblik karoserije sa Više sportskog duha nego ikad.

Poznaje put do Vaše kuće. I Vaše navike.

Zbog novog sistema MBUX, Mercedes-Benz User Experience, nova A-Klasa Limuzina je inteligentnija nego ikad pre. Svaki dan nauči nešto novo, a pre svega bolje upoznaje svog vozača. Može zapamtiti Vaše omiljene pesme i put do radnog mesta. Tada automatski podešava radio stanicu ili Vam prikazuje brži put ako je na uobičajenom gužva. Potpuno samostalno i potpuno prirodno, ako to želite.

Komfor koji povećava efikasnost i besprekorna sigurnost.

Bez obzira da li se nalazite u saobraćajnoj gužvi, na dugoj noćnoj vožnji ili na nepoznatom putu, Vaša nova A-Klasa Limuzina Vas rasterećuje upravo u stresnim situacijama. Iza toga stoji koncept koji svaku vožnju u Mercedes-Benz-u čini sigurnijom i jedinstvenom: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Jer je vreme koje provedete za upravljačem Vaše vreme. Vreme za opuštanje. Vreme  za punjenje baterija. Kako biste na svoje odredište stigli pre svega sigurno, ali i opušteno.

Svaka je linija jasna najava.

Nova A-Klasa Limuzina je izuzetno aerodinamična sa svojim nagnutim prednjim delom. Iza njega se kriju kosa rešetka hladnjaka i poklopac motora povučen duboko prema dole. Levo i desno nalaze se dve prave svetle tačke: prednja svetla MULTIBEAM LED u dodatnoj opremi isijavaju snagu inovacija. Zbog toga nova A-Klasa Limuzina vizuelno još više prijanja uz put. A naša srca odmah zakucaju brže.

Zadnji deo A-Klase Limuzine. Početak dizajnerske ere.

Novi, puristički dizajn A-Klase elegantno je upotpunjen u Limuzini: samostalnim zadnjim delom koji sa dvodelnim zadnjim svetlima  deluje široko. Ne samo lep nego i prostrani prtljažni prostor koji se krije iza i koji pomoću funkcije HANDS-FREE ACCESS u dodatnoj opremi možete otvoriti i bez korišćenja ruku.

Sigurnost i pomoć.

Nova A-Klasa Limuzina nadzire svoje okruženje pomoću radarskih senzora i 3D stereo kamere, a do brzine  od 210 km/h može održavati rastojanje do vozila ispred te u slučaju potrebe automatski kočiti.

MULTIBEAM LED.

Prednja svetla MULTIBEAM LED u sekundi se prilagođavaju u skladu sa vidljivošću i drugim učesnicima u saobraćaju. Delimično duga svetla izuzimaju, na primer, prepoznate učesnike u saobraćaju tako da je put ispred vas neprestano optimalno osvetljen a bez zaslepljivinja vozača iz suprotnog smera.

Mercedes-Benz User Experience.

Sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ne vozi umesto Vas, ali omogućava da Vam vožnja bude prijatnija. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, sistem može učiti i vremenom se sve bolje prilagođava vozaču. Sa inteligentnim sistemom glasovnog upravljanja LINGUATRONIC možete razgovarati gotovo prirodno kao što razgovarate sa dobrim prijateljem.

Integracija pametnog telefona.

U Vašoj novoj A-Klasi Limuzini pametni telefon se puni čim ga odložite na središnju konzolu. A najbolja stvar je da se Vaš pametni telefon zahvaljujući tehnologiji Near Field Communication (NFC) odmah povezuje sa A-Klasom Limuzinom jednostavno i bez unosa kôdova.

Slanje SMS-ova ili pretraživanje kontakata nije problem. U novoj A-Klasi Limuzini možete koristiti svoj pametni telefon, a pritom ga uopšte ne morate držati u ruci. Povežite ga putem USB-a ili NFC-a. Pomoću tastera osetljivih na dodir smeštenih na upravljaču možete sasvim udobno upravljati gotovo svim aplikacijama i funkcijama na ekranu multimedijalnog sistema.

Široki ekran.

Ovde jedan pogled zaista govori više od hiljadu reči. Unutrašnjost nove A-Klase Limuzine oduševljava izuzetnim izgledom čime Vam se otvaraju potpuno novi vidici. Ne na jednom, već na dva ekrana visoke rezolucije. U serijskoj opremi dimenzije 17,78 cm (7"). Po želji izuzetno velike dimenzije 26 cm (10,25"). U svakom slučaju se čini da ekrani lebde u prostoru. Izuzetno jednostavno je i rukovanje putem tastera osetljivih na dodir na upravljaču, u dodatnoj opremi putem podloge osetljive na dodir ili ekrana osetljivog na dodir. 

Komfor sedenja i komfor prostora.

Ako se okrenete u novoj A-Klasi Limuzini oko sebe, otkrivate nešto zadivljujuće: puno prostora. Posebno u zadnjem delu vozila gde ima dovoljno prostora i za visoke osobe. Nova A-Klasa ima sportska sedišta sa podesivim naslonima za glavu. Multikonturna sedišta  dostupna su u kombinaciji sa komfornim sedištima. U dodatnoj opremi su dostupni sistem klimatizacije sedišta i dodatne presvlake. Za udobnost na putovanju najvišeg nivoa.