Mercedes-Benz

Nova A-Klasa.

Ponekad nešto ugledate i odmah znate da vam odgovara. Voilá: nova A-Klasa. Vaš izgled je sportski. Vaša aura je avangardna. Izdužene linije su jasno definisane. Vaše telo je senzualno i savršenih proporcija. MULTIBEAM LED prednja svetla odišu elegancijom. Ima stila i klasu.

Spoljašnjost

Ponekad je sve dobro uklopljeno. Izgled, karakter, pojava odmah čine novu A-Klasu privlačnom. Redizajnirani zadnji kraj je širok, sportski i senzualno prepoznatljiv. Elegantna dvodelna zadnja svetla u dve boje ne traže pažnju nego je zaslužuju: sa svojom preciznošću i pojavom. Ali to nije sve. Jer ne samo da vizuelno proširuju zadnji  kraj, nego je on zaista širi. I time je utovar znatno lakši.

Unutrašnjost

Ovde jedan pogled doslovno kaže više od hiljadu reči. Unutrašnjost nove A-Klase ima potpuno novi izgled i kao rezultat imate potpuno novu perspektivu. Ne na jedan nego na dva ekrana visoke rezolucije. 7 inča je standard. Na zahev je moguće dobiti ekstra veliki 10,25-inčni ekran. U svakom slučaju, ekrani kao da lebde u unutrašnjosti. Kontrole su vrlo lake za upotrebu preko upravljača, dodirne površine ili ekrana osetljivog na dodir. Ovaj poslednji predstavlja premijeru.

Potpuno novi način upravljanja vozilom.

Ovaj novi i intuitivni interface napravljen je samo za jednu osobu na celom svetu: za vas. Zbog toga se svaki detalj može precizno podesiti prema vašim željama, stilu vožnje i zahtevima. Pokretom ruke na dodirnoj površini, na upravljaču ili,  prvi put, na novom ekranu osetljivom na dodir.

Head-up ekran

Zbog toga što imate jasan pogled na brzinu, ograničenja brzine i navigacione informacije. Sve bitne informacije projektuju se u vaše vidno polje. Virtuelno i u boji. Visina i sadržaj mogu se podesiti preko memorijske funkcije. Još jedna stvar o kojoj u budućnosti nećete morati razmišljati.

Veštačka inteligencija

Zna put do vašeg novog stana. I vaše navike. A-Klasa je inteligentnija nego ikada pre. Svaki dan nešto uči i, iznad svega, malo bolje upoznaje svog vozača. Može zapamtiti vaše omiljene pesme i put do posla. Tada automatski postavlja pravu radio stanicu ili pokazuje brži put kada je na uobičajenom putu saobraćajna gužva. Sve samostalno.

Glasovna kontrola

Puno je toga za diskusiju. Zahvaljujući potpuno novom LINGUATRONIC sistemu, nova A-Klasa sluša. Ali radi i puno više od slušanja: razume vas, a da ne morate naučiti naredbe. I govori. Pročitajte SMS ili ga diktirajte i pošaljite? Nema problema. Za vas proverava vremensku prognozu na odredištu, menja radio stanice ili vas vodi do kuće što je najbrže moguće. Dovoljne su samo dve reči: ”Hej Mercedes”. I nova A-Klasa se pretvara u uvo.

Dodirna površina & ekran osetljiv na dodir

Zamislite da možete upravljati automobilom samo sa malim prstom. Savršeno, zar ne? Onda vam želimo predstaviti dodirnu površinu, sa kojom možete podesiti skoro sve. Na primer, navigacioni sistem ili ambijentalno osvetljenje. Ova na dodir osetljiva površina čak lako prepoznaje vaš rukopis. To je još jednostavnije i direktno sa ekranom osetljivim na dodir. U ovom slučaju je dovoljan pokret.