Mercedes-Benz

Mercedes-AMG EQE SUV

Najvažnije karakteristike:

• Do 505 kw snage

• Do 488 km dometa

• Za 3,5 s ubrzanje od 0 do 100 km/h

• Do 240 km/h maksimalna brzina

Električni AMG Vam pruža performanse vožnje na potpuno novom nivou.

Spoljašnji dizajn Mercedes-AMG EQE SUV-a kombinuje purizam Mercedes-EQ modela sa klasičnim elementima dizajna Mercedes-AMG-a i tako jasno pravi razliku od vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Mercedes-AMG EQE SUV-u dat je poseban izgled prepoznatljivim AMG zadnjim delom i AMG rešetkom hladnjaka sa vertikalnim hromiranim podupiračima. Posebno upadljiv detalj: AMG amblem na poklopcu motora. 

Nesvakidašnje dinamičan, gde god da pogledate.

Glavne karakteristike unutrašnjosti: 

• AMG Performance upravljač sa AMG dugmadima 

Sve pod vašom kontrolom: AMG Performance upravljač je presvučen napa kožom i perforiran u oblasti rukovanja. Ovome se dodaju i intuitivno upravljana AMG dugmad na volanu i aluminijumske ručice menjača srebrne boje za izbor različitih stilova vožnje. Oni vam omogućavaju da upravljate specifičnim dinamičkim funkcijama vožnje brzo i bez greške.

• AMG DYNAMIC SELECT programi vožnje 

Možete da promenite karakteristike vožnje pritiskom na dugme kako bi odgovarale situaciji ili Vašim željama. Pet AMG DYNAMIC SELECT programa vožnje „Slippery“, „Comfort“, „Sport“, „Sport+“ i „Individual“ pokrivaju širok spektar od visoke udobnosti do izraženih sportskih karakteristika.

• AMG sportska sedišta sa specifičnim presvlakama 

Sportskim ambijentom u unutrašnjosti dominiraju AMG sportska sedišta sa AMG logom i karakteristične AMG presvlake sedišta od ARTICO veštačke kože sa MICROCUT mikrovlaknima i crvenim šavovima. Alternativno, presvlake sedišta u crnoj ili neva sivoj napa koži su dostupne kao opcija, takođe i presvlake sedišta specifične za AMG sa AMG logom u naslonu za glavu.

• Ukrasni detalji od MICROCUT mikrovlakana 

Sportski ambijent unutrašnjosti pun uzbudljivih kontrasta prikazan je u okruženju prvog reda sedišta, središnjih panela vrata, instrument table i centralne konzole od visokokvalitetnih MICROCUT mikrovlakana, delimično dopunjenog crvenim šavovima.

• AMG sistem sportskih pedala 

AMG sistem sportskih pedala od brušenog nerđajućeg čelika sa crnim gumenim reljefnim delovima donosi sportski izgled i funkcionalnost. Gumeni delovi pružaju neophodno dodatno prianjanje tokom sportske vožnje, kao i u izazovnim situacijama.

Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC SUV
Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ SUV

Dve sjajne ponude za više zabave na svim rutama.

Oba nova Mercedes-AMG EQE SUV modela nude koncept vožnje orijentisan na visoke performanse sa dva elektromotora visokog obrtnog momenta, direktnim odgovorom na pedalu gasa i strastvenim zvukom. Snažni električni pogon (eATS), sa motorom na prednjoj i zadnjoj osovini, takođe uključuje potpuno varijabilni sistem pogona na sva četiri točka koji optimalno prenosi pogonsku snagu na asfalt u svim uslovima vožnje. Teško je izabrati. 

Savršeni uslovi za strastveno iskustvo vožnje.

Dva modela Mercedes-AMG EQE SUV su prvi potpuno električni SUV iz Mercedes-AMG-a i stoga predstavljaju pravu premijeru. SUV EQE 43 4MATIC je bazični model kada je u pitanju vožnja na električni pogon iz Mercedes-AMG-a, dok se SUV EQE 53 4MATIC+ fokusira na još više sportskog karaktera i veću dinamiku vožnje. Oba nude inovativna tehnička rešenja koja čine pravi AMG.

Glavne tehnološke karakteristike:

• Električni motor specifičan za AMG (prednja osovina) 

Električni motori Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC SUV-a imaju podešavanja i kontrolu karakteristično za AMG, dok SUV EQE 53 4MATIC+ takođe koristi dodatno prilagođene električne motore specifične za AMG. Ovo omogućava dostizanje veće brzine i veće snage motora, što je posebno primetno pri ubrzanju.

• Električni motor specifičan za AMG (zadnja osovina) 

Električni motori specifični za AMG na prednjoj i zadnjoj osovini su sinhrone mašine (PSM) sa doslednim karakterom performansi, vidljivim u vrednostima snage i obrtnog momenta. E-mašina na zadnjoj osovini je posebno moćna zahvaljujući šestofaznom dizajnu.

• AMG kočioni sistem visokih performansi 

AMG kočioni sistem visokih performansi pruža prvoklasne vrednosti usporavanja uz visoku stabilnost i izdržljivost. Na prednjim točkovima su kočione čeljusti sa šest klipova i kočionim diskovima dimenzija 415x33 milimetara, na zadnjoj osovini su jednoklipne kočione čeljusti sa kočionim diskovima dimenzija 378x22 milimetra. 

• Visokonaponska baterija 

Mercedes-AMG EQE SUV modeli opremljeni su snažnom baterijom za pogon od 328 volti vrhunske litijum-jonske tehnologije. Baterije se odlikuju velikom gustinom energije i snagom punjenja, a ažuriranja za upravljanje baterijom se mogu instalirati veoma lako. Snažna visokonaponska baterija ima kapacitet od 90,6 KWh.

• Upravljanje zadnjom osovinom 

Upravljanje zadnjom osovinom Vas brže vodi kroz krivine i povećava Vaše zadovoljstvo u vožnji. U zavisnosti od brzine, uživate u posebno preciznom upravljanju, baš kao u vozilu sa kratkim međuosovinskim rastojanjem. Ili možete voziti sa pouzdanošću luksuzne limuzine velikom brzinom na autoputu.

Affalterbach. Dom sportskih performansi.

Uvek smo verovali u nadmetanje, ideje, vrhunski učinak i superiornost. Mesto gde se umetnost inženjerstva susreće sa veoma posebnim stavom: dobrodošli u svet Mercedes-AMG-a. Sa ovom tvrdnjom, stvaramo automobilske performanse za trkačku stazu - a i za put. Ovo zovemo „AMG Driving Performance“.

Otkrijte novi EQE SUV Mercedes-EQ.